Kennismaking
Het kan het fijn zijn om eerst kennis te maken, informatie te krijgen over het hoe en wat van beeldende therapie, en te voelen of er een klik is met de therapeut. Voel je daarom vrij om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken.

Intake
€75
In een intake bespreken we de klachten en hulpvraag. Ik geef informatie over mijn werkwijze en wat je kunt verwachten. Vervolgens stel ik een behandelplan op.

Beeldende therapie
€75
Een sessie duurt 60 minuten.
Het tarief is inclusief voorbereiding en gebruik van materialen.

Verslaglegging
€35 per verslag
Voor evaluatieverslagen of verslaglegging voor derden vraag ik een vergoeding.

Aanmelden
Aanmelden kan via mail naar ankelaeven@gmail.com
Geef daarin aan wie er aangemeld wordt (naam, geboortedatum) en eventueel de reden voor aanmelden.

Telefonisch aanmelden kan via 06-18552599. Tijdens therapieën ben ik niet telefonisch bereikbaar. Laat in dat geval naam en telefoonnummer achter in een voicemail, zodat ik terug kan bellen.

Afspraak afmelden
Afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang van de afspraak kosteloos geannuleerd worden. Bij niet tijdige annulering worden de kosten in rekening gebracht


Registraties

NVBTNederlandse Vereniging Beeldende Therapie104626
FVBFederatie vaktherapeutische Beroepen104626
SRVBRegister Vaktherapeutische Beroepen104626
NIBIGKlachten en Geschillencommissie730245
AGBCode Therapeut90109148
AGBCode Praktijk90068152

Vergoedingen

Zorgverzekeraar
Er zijn zorgverzekeringen welke de kosten (gedeeltelijk) vergoeden. Het is voor jou belangrijk na te vragen of je zorgverzekering de beroepsvereniging FVB of NVBT erkent. Wanneer één van deze beroepsverenigingen wordt erkend, is de vergoeding doorgaans via de alternatieve zorg geregeld. Deze vergoeding varieert van een deel van het sessietarief tot een bepaald max. bedrag dat jaarlijks kan worden aangesproken.

Werkgever
In het geval van arbeidsgerelateerde problematiek kan men een beroep doen op de werkgever. Ongeveer één op de drie werknemers heeft last van werkdruk. Een serieus probleem waar werknemer en werkgever rekening mee moeten houden. Want zowel te veel als te weinig werkdruk kan leiden tot psychische en fysieke gezondheidsklachten. Werkdruk valt in de Arbowet onder psychosociale arbeidsbelasting. Werkgevers zijn verplicht om een beleid te voeren dat deze psychosociale arbeidsbelasting voorkomt of beperkt.

UWV
Indien je een uitkering hebt via het UWV is het in sommige gevallen ook mogelijk om een vergoeding te vragen onder de noemer van ‘reïntegratie therapie’. Deze is door de cliënt zelf aan te vragen.

DBC (Diagnose Behandel Combinatie)
Beeldende therapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC omschrijft de behandeling die hoort bij je zorgvraag (diagnose). Door gebruik te maken van een DBC kunnen de kosten van beeldende therapie verantwoord worden aan je verzekering. Een DBC kan enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Indien je reeds in behandeling bent bij een erkende behandelaar waarbij er een DBC voor je is geopend, kan beeldende therapie worden opgenomen in diezelfde DBC.

Zelf betalen
Wanneer vergoeding via de zorgverzekeraar, werkgever of vergoeding uit het DBC (Diagnose Behandel Combinatie) niet aan de orde is, kan je ervoor kiezen om een vaktherapeutische behandeling zelf te betalen. Gemaakte therapiekosten kan je als bijzondere ziektekosten via de belasting terugvragen. De berekening van het drempelbedrag verschilt per jaar.